Frisse tomaatsalade
Proef de zomer met deze frisse tomaatsalade! Deze kleurrijke salade combineert sappige cherrytomaten, pittige rode ui, en geurige basilicum voor een verfrissende smaakexplosie. Een vleugje balsamicoazijn en een scheutje extra vierge olijfolie brengen de smaken perfect in balans, terwijl een snufje peper en zout zorgt voor de finishing touch. Ideaal als bijgerecht of lichte lunch op een warme dag.
Tags
- Bijgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder lactose
- Zonder ei
- Zonder koemelk
- Zonder gluten (glutenvrij)
- Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
door Maaike
Ingrediënten
- rode ui
- peper en zout
- basilicum
- balsamicoazijn
- olijfolie extra vierge
- cherrytomaat
Instructies
- 1. Halveer de cherrytomaten of snij in kwarten en doe het in een kom.
- 2. Snij de ui in halve of kwart ringen en doe dit bij de stukjes tomaat.
- 3. Was de basilicum, snij het eventueel wat kleiner en voeg toe.
- 4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en smullen maar.
Stap 1 van 4
Halveer de cherrytomaten of snij in kwarten en doe het in een kom.
Stap 2 van 4
Snij de ui in halve of kwart ringen en doe dit bij de stukjes tomaat.
Stap 3 van 4
Was de basilicum, snij het eventueel wat kleiner en voeg toe.
Stap 4 van 4
Voeg de rest van de ingrediënten toe en smullen maar.