Panzanella
Deze lekkere salade is heerlijk als zomer maaltijd. Lekker fris door de groente en de dressing, maar ook vullend dankzij het brood en de mozzarella.
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder koemelk
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
door Mirko
Ingrediënten
- knoflook
- tomaten
- zout
- basilicum
- rode ui
- gemalen zwarte peper
- olijfolie extra vierge
- ciabatta
- mozzarella
- gegrilde paprika (uit pot)
- witte wijnazijn
- rode wijnazijn
Instructies
- 1. Bak het brood af.
- 2. Snijd de rode ui in ringen. Doe in een kom met een scheutje witte wijnazijn. Vul aan met heet water tot de rode ui net onder water staat.
- 3. Snijd de tomaten in stukjes en doe in een grote kom.
- 4. Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg deze toe aan de kom met de tomaat.
- 5. Scheur het brood in stukken, voeg het toe aan de kom en schep door elkaar.
- 6. Meng de knoflook, rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper door elkaar en giet over de inhoud van de kom.
- 7. Giet de uien af, voeg toe aan de kom en schep door.
- 8. Voeg de mozzarella en de basilicum blaadjes toe aan de kom, schep door en klaar!
Stap 1 van 8
Bak het brood af.
Stap 2 van 8
Snijd de rode ui in ringen. Doe in een kom met een scheutje witte wijnazijn. Vul aan met heet water tot de rode ui net onder water staat.
Stap 3 van 8
Snijd de tomaten in stukjes en doe in een grote kom.
Stap 4 van 8
Snijd de gegrilde paprika in reepjes en voeg deze toe aan de kom met de tomaat.
Stap 5 van 8
Scheur het brood in stukken, voeg het toe aan de kom en schep door elkaar.
Stap 6 van 8
Meng de knoflook, rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper door elkaar en giet over de inhoud van de kom.
Stap 7 van 8
Giet de uien af, voeg toe aan de kom en schep door.
Stap 8 van 8
Voeg de mozzarella en de basilicum blaadjes toe aan de kom, schep door en klaar!