Ingrediënten
- tomaten
- zout
- peper
- olijfolie
- limoen
- rode ui
- yoghurt
- avocado
- zoete aardappel
- zwarte bonen
- nacho of taco kruidenmix
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snij ze in dunne plakken (je hoeft ze niet te schillen). Meng de aardappel plakken in een kom met de nacho of taco kruidenmix en de olie. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en zet ze voor 15 minuten in de oven.
- 2. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Draai na 15 minuten de aardappel om en verdeel dan ook de bonen over de bakplaat. Bak dit samen dan nog 15 minuten.
- 3. Maak ondertussen de toppings. Pel en snipper de rode ui. Snij vervolgens de tomaten in kleine blokjes en meng dit met de helft van de rode ui en peper en zout.
- 4. Halveer de avocado's en prak ze in een kom met een vork. Meng dit met de resterende ui, limoensap en peper en zout.
- 5. Meng de yoghurt met 2 eetlepels water, peper en zout.
- 6. Serveer de zoete aardappel-nacho's met de guacamole, tomatensalsa en yoghurtdip.
Stap 1 van 6
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snij ze in dunne plakken (je hoeft ze niet te schillen). Meng de aardappel plakken in een kom met de nacho of taco kruidenmix en de olie. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en zet ze voor 15 minuten in de oven.
Stap 2 van 6
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Draai na 15 minuten de aardappel om en verdeel dan ook de bonen over de bakplaat. Bak dit samen dan nog 15 minuten.
Stap 3 van 6
Maak ondertussen de toppings. Pel en snipper de rode ui. Snij vervolgens de tomaten in kleine blokjes en meng dit met de helft van de rode ui en peper en zout.
Stap 4 van 6
Halveer de avocado's en prak ze in een kom met een vork. Meng dit met de resterende ui, limoensap en peper en zout.
Stap 5 van 6
Meng de yoghurt met 2 eetlepels water, peper en zout.
Stap 6 van 6
Serveer de zoete aardappel-nacho's met de guacamole, tomatensalsa en yoghurtdip.