Burrata brood
Lekkere en vullende lunch.
Tags
- Lunch
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
door Maaike
Ingrediënten
- balsamicoazijn
- rucola
- turks brood (bollen)
- burrata
- pesto (ongeveer), de vegan pesto van le souk is hier heel lekker bij
- rode ui, kleine
- semi-zongedroogde tomaatjes, ook die van le souk zijn aan te raden
- prosciutto (optioneel)
Instructies
- 1. Bak het turks brood af, indien nodig. Laat het brood een beetje afkoelen voordat je hem gaat beleggen, het brood mag nog wel warm zijn.
- 2. Snij de rode ui in kwart ringen. Snij de burrata doormidden.
- 3. Snij het brood open en beleg het brood in deze volgorde: pesto - rode ui - burrata - semi-zongedroogde tomaat - rucola - en druppel er wat balsamicoazijn overheen. Leg er de plakjes prosciutto op als je voor de niet-vegetarische optie gaat.
- 4. Broodje dichtvouwen en eten maar.
Stap 1 van 4
Bak het turks brood af, indien nodig. Laat het brood een beetje afkoelen voordat je hem gaat beleggen, het brood mag nog wel warm zijn.
Stap 2 van 4
Snij de rode ui in kwart ringen. Snij de burrata doormidden.
Stap 3 van 4
Snij het brood open en beleg het brood in deze volgorde: pesto - rode ui - burrata - semi-zongedroogde tomaat - rucola - en druppel er wat balsamicoazijn overheen. Leg er de plakjes prosciutto op als je voor de niet-vegetarische optie gaat.
Stap 4 van 4
Broodje dichtvouwen en eten maar.