Enchilada’s
Enchiladas zijn een makkelijk en smaakvol Mexicaans gerecht dat bestaat uit zachte tortilla's gevuld met een vulling naar keuze, zoals kip, gehakt, bonen of groenten. De gevulde tortilla's worden overgoten met een (pittige) saus en afgemaakt met een laagje gesmolten kaas. Dit recept is eenvoudig te maken en perfect voor een snelle, maar hartige maaltijd. Je kunt het aanpassen aan je eigen smaak door de vulling en saus te variëren. Dit basisrecept is zonder extra vulling al lekker, maar je kan er bijvoorbeeld stukjes paprika en broccoli aan toevoegen. Serveer de enchiladas met guacamole en crème fraîche voor een extra touch. Eet smakelijk!
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- geraspte kaas
- rode ui
- peper en zout
- crème fraîche
- wraps
- (vegetarische) kip
- salsa (bijvoorbeeld la morena mexican green salsa of chipotle sauce)
- guacamole (kijk bij mijn recepten voor een lekkere zelfgemaakte guacamole of koop een kant-en-klare in de winkel)
- bosui (optioneel)
- gedroogde oregano (optioneel)
- tacokruiden
Instructies
- 1. Begin met het maken van de guacamole. Een recept voor verse guacamole is te vinden tussen mijn recepten.
- 2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht stand).
- 3. Bak de (vegetarische) kip op middelhoog vuur.
- 4. Snijd ondertussen de rode ui in kwart ringen en snijd/bereid eventuele andere groenten.
- 5. Voeg als de kip klaar is wat peper, zout en tacokruiden hieraan toe en vervolgens ongeveer 2/3 van de salsa. Laat dit wat indikken en voeg indien gewenst ongeveer een eetlepel crème fraîche of een handje kaas toe. Dit maakt de enchilada-vulling wat romiger en iets minder pittig bij gebruik van een pittige salsa.
- 6. Verdeel het kip-salsamengsel over de wraps en vouw de wraps goed dicht. Hoe je dit op een handige manier kunt doen is te zien in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=IAbpVXEUt_c&ab_channel=RickSpagna
- 7. Leg de wraps in een ovenschaal en schenk de overgebleven salsa over de wraps. Strooi vervolgens de kaas over de wraps en naar wens wat gedroogde oregano.
- 8. Verwarm de wraps in de oven voor ongeveer 5 tot 10 minuten (afhankelijk van hoe hard je oven gaat). Het belangrijkste is dat de kaas goed gesmolten is. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
- 9. Haal de enchiladas uit de oven, schep ze op borden, strooi de bosui erover en leg wat crème fraîche en guacamole erbij.
- 10. Eet smakelijk :)
Stap 1 van 10
Begin met het maken van de guacamole. Een recept voor verse guacamole is te vinden tussen mijn recepten.
Stap 2 van 10
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht stand).
Stap 3 van 10
Bak de (vegetarische) kip op middelhoog vuur.
Stap 4 van 10
Snijd ondertussen de rode ui in kwart ringen en snijd/bereid eventuele andere groenten.
Stap 5 van 10
Voeg als de kip klaar is wat peper, zout en tacokruiden hieraan toe en vervolgens ongeveer 2/3 van de salsa. Laat dit wat indikken en voeg indien gewenst ongeveer een eetlepel crème fraîche of een handje kaas toe. Dit maakt de enchilada-vulling wat romiger en iets minder pittig bij gebruik van een pittige salsa.
Stap 6 van 10
Verdeel het kip-salsamengsel over de wraps en vouw de wraps goed dicht. Hoe je dit op een handige manier kunt doen is te zien in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=IAbpVXEUt_c&ab_channel=RickSpagna
Stap 7 van 10
Leg de wraps in een ovenschaal en schenk de overgebleven salsa over de wraps. Strooi vervolgens de kaas over de wraps en naar wens wat gedroogde oregano.
Stap 8 van 10
Verwarm de wraps in de oven voor ongeveer 5 tot 10 minuten (afhankelijk van hoe hard je oven gaat). Het belangrijkste is dat de kaas goed gesmolten is. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
Stap 9 van 10
Haal de enchiladas uit de oven, schep ze op borden, strooi de bosui erover en leg wat crème fraîche en guacamole erbij.
Stap 10 van 10
Eet smakelijk :)