Homemade kapsalon
Geniet van de ultieme comfort food met dit recept voor homemade kapsalon. Deze heerlijke combinatie van frietjes, gekruid (nep)vlees, frisse salade en pittige knoflooksaus is perfect voor een gezellige avond thuis. Zelf een kapsalon maken is makkelijker dan je denkt, en je kunt de ingrediënten helemaal aanpassen naar jouw smaak. Ontdek hoe je dit populaire gerecht zelf maakt met verse, eenvoudige ingrediënten en creëer jouw eigen versie van deze klassieker. Eet smakelijk!
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
door Maaike
Ingrediënten
- (plantaardige) shoarma
- ovenfriet
- cherrytomaatjes
- (middel)grote rode ui
- komkommer, 1/3
- geraspte kaas (minimaal)
- aardappel-patat kruiden (optioneel)
- ijsbergsla (optioneel)
- knoflooksaus ('hot' variant van yildriz)
- sriracha
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking van de ovenfriet. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de frietjes er vast op.
- 2. Bak de friet af tot ze knapperig zijn. Draai halverwege de baktijd de bakplaat een halve slag en strooi er dan, indien gewenst, aardappel-patat kruiden over.
- 3. Snijd de ui in kwart ringen.
- 4. Snijd de cherrytomaatjes door midden. Als het grote tomaatjes zijn kunnen ze ook in kwarten.
- 5. Snijd de komkommer in blokjes.
- 6. Bak nu de shoarma. Zorg ervoor dat dit ongeveer tegelijk klaar is met je ovenfriet (het liefst iets later).
- 7. Doe de afgebakken frietjes in een ovenschaal en zet je oven op grillstand. Verdeel de shoarma over de friet.
- 8. Strooi de geraspte kaas over de shoarma en zet dit voor ongeveer 5 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.
- 9. Haal als het klaar is de kapsalon uit de oven er doe de groentes eroverheen.
- 10. Doe de gewenste saus erover en eet smakelijk!
Stap 1 van 10
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking van de ovenfriet. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de frietjes er vast op.
Stap 2 van 10
Bak de friet af tot ze knapperig zijn. Draai halverwege de baktijd de bakplaat een halve slag en strooi er dan, indien gewenst, aardappel-patat kruiden over.
Stap 3 van 10
Snijd de ui in kwart ringen.
Stap 4 van 10
Snijd de cherrytomaatjes door midden. Als het grote tomaatjes zijn kunnen ze ook in kwarten.
Stap 5 van 10
Snijd de komkommer in blokjes.
Stap 6 van 10
Bak nu de shoarma. Zorg ervoor dat dit ongeveer tegelijk klaar is met je ovenfriet (het liefst iets later).
Stap 7 van 10
Doe de afgebakken frietjes in een ovenschaal en zet je oven op grillstand. Verdeel de shoarma over de friet.
Stap 8 van 10
Strooi de geraspte kaas over de shoarma en zet dit voor ongeveer 5 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.
Stap 9 van 10
Haal als het klaar is de kapsalon uit de oven er doe de groentes eroverheen.
Stap 10 van 10
Doe de gewenste saus erover en eet smakelijk!