Overheerlijke verse guacamole
Ontdek het geheim van de perfecte guacamole! Deze overheerlijke, verse guacamole is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Dit recept is dé ideale dip voor nacho's of enchilada's, een smeuïge spread op brood of een frisse aanvulling bij je Mexicaanse maaltijd.
Tags
- Bijgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder lactose
- Zonder ei
- Zonder koemelk
- Zonder gluten (glutenvrij)
- Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- peper en zout
- rode ui, kleine
- avocado's
- knoflook, kleine
- limoensap
Instructies
- 1. Snijd de avocado's open en verwijder de pit. Prak de avocado's fijn met een vork.
- 2. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- 3. Snipper de ui fijn.
- 4. Meng de knoflook en ui met de geprakte avocado's.
- 5. Voeg op gevoel peper en zout toe en vervolgens ook het limoensap.
- 6. Proef tussendoor steeds tot je je juiste verhoudingen hebt en hou rekening met het gerecht waar je het bij eet. Als je de guacamole gebruikt als dip voor zoute chips, kan er wat minder zout in dan bij een minder zout gerecht.
Stap 1 van 6
Snijd de avocado's open en verwijder de pit. Prak de avocado's fijn met een vork.
Stap 2 van 6
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Stap 3 van 6
Snipper de ui fijn.
Stap 4 van 6
Meng de knoflook en ui met de geprakte avocado's.
Stap 5 van 6
Voeg op gevoel peper en zout toe en vervolgens ook het limoensap.
Stap 6 van 6
Proef tussendoor steeds tot je je juiste verhoudingen hebt en hou rekening met het gerecht waar je het bij eet. Als je de guacamole gebruikt als dip voor zoute chips, kan er wat minder zout in dan bij een minder zout gerecht.