Simpele en snelle Apple Crumble van Marit
Zin in een heerlijk dessert of lekkernij dat in een handomdraai op tafel staat? Deze super simpele en snelle apple crumble is de perfecte oplossing! Met zachte, warme stukjes appel onder een knapperige kruimellaag is dit recept een ware traktatie. Ideaal voor onverwacht bezoek of gewoon wanneer je trek hebt in iets lekkers.
Tags
- Bakken
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- suiker
- zout
- kaneel
- appels, bijvoorbeeld elstar
- patent- of tarwebloem
- ongezouten roomboter
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- 2. Was en schil de appels.
- 3. Snijd de appels is stukjes van ongeveer 1 centimeter en doe ze in een kom.
- 4. Voeg hier de kaneel aan toe en roer/mix tot alle stukjes appel bedekt zijn met wat kaneel. Doe de appelstukjes in een ovenschaal.
- 5. Voeg in een andere kom de boter, bloem en suiker toe en kneed dit tot een kruimeldeeg.
- 6. Verdeel het kruimeldeeg over de appelstukjes en schuif de schaal in de oven. Bak de apple crumble ongeveer 30 - 45 minuten in de verwarmde oven. De apple crumble is klaar als de bovenkant een mooi lichtbruin laagje heeft.
- 7. Voor een stevige kruimellaag en zachte appels; haal de crumble uit de oven als de bovenkant goudbruin is. Liever zachter, smeuïg deeg en stevigere appels? Haal hem er iets eerder uit.
Stap 1 van 7
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Stap 2 van 7
Was en schil de appels.
Stap 3 van 7
Snijd de appels is stukjes van ongeveer 1 centimeter en doe ze in een kom.
Stap 4 van 7
Voeg hier de kaneel aan toe en roer/mix tot alle stukjes appel bedekt zijn met wat kaneel. Doe de appelstukjes in een ovenschaal.
Stap 5 van 7
Voeg in een andere kom de boter, bloem en suiker toe en kneed dit tot een kruimeldeeg.
Stap 6 van 7
Verdeel het kruimeldeeg over de appelstukjes en schuif de schaal in de oven. Bak de apple crumble ongeveer 30 - 45 minuten in de verwarmde oven. De apple crumble is klaar als de bovenkant een mooi lichtbruin laagje heeft.
Stap 7 van 7
Voor een stevige kruimellaag en zachte appels; haal de crumble uit de oven als de bovenkant goudbruin is. Liever zachter, smeuïg deeg en stevigere appels? Haal hem er iets eerder uit.