Essie's Sweet potato buddha bowl

0 reacties

Deze Sweet Potato Buddha Bowl is een feest van smaken, kleuren en voedzame ingrediënten! Met verschillende groenten en een heerlijke dressing is dit gerecht niet alleen lekker, maar ook nog gezond! Een balans tussen comfortfood en pure wellness in één kom!

Tags

  • Hoofdgerecht
  • Zonder vlees
  • Zonder vis
  • Zonder lactose
  • Zonder koemelk
  • Zonder koolsoorten
  • Zonder peulvruchten

Moeilijkheid

tomato tomato tomato tomato tomato

Ingrediënten

Recept voor personen
  • rode ui
  • knoflook
  • peper en zout
  • mayonaise
  • paprikapoeder
  • avocado
  • sesamolie
  • limoensap
  • parelcouscous
  • zoete aardappelblokjes
  • puntpaprika
  • winterpeen
  • handje pinda's
  • koriander (optioneel)
  • komkommer (optioneel)
  • vegetarische kipstukjes (optioneel)
  • kikkererwten (optioneel)
  • chilivlokken

Instructies

  1. 1. Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. 2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappelblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg vlak voordat ze gaar zijn peper, zout en paprikapoeder toe en leg ze op een bord om af te koelen. De aardappels hoeven niet volledig afgekoeld te zijn bij het mengen van alle ingrediënten.
  3. 3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Snijd ondertussen de rode ui in halve of kwart ringen en de avocado, komkommer en paprika in stukjes.
  5. 5. Rasp de winterpeen.
  6. 6. Snijd de knoflook fijn.
  7. 7. Bak, indien je die hebt, ook de kip.
  8. 8. Maak nu de dressing: schep de mayonaise in een kommetje en voeg hier de knoflook, sesamolie, chilivlokken, peper, het zout en limoensap aan toe. Pas op met de sesamolie, want daar heb je heel snel te veel van!
  9. 9. Kneus of hak de pinda’s en snijd eventueel de koriander wat fijner.
  10. 10. Voeg nu alles samen op je bord. Ik leg zelf altijd de parelcouscous in het midden, de groenten er omheen, de dressing op de parelcouscous en als laatste strooi ik wat pinda’s erover. Je kan alles door elkaar roeren, maar dat hoeft niet. Het fijne aan dit gerecht is dat je kan kiezen hoeveel je van een ingrediënt door je bowl wil.
  11. 11. Eet smakelijk.

Stap 1 van 11

Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 2 van 11

Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappelblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg vlak voordat ze gaar zijn peper, zout en paprikapoeder toe en leg ze op een bord om af te koelen. De aardappels hoeven niet volledig afgekoeld te zijn bij het mengen van alle ingrediënten.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 3 van 11

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 4 van 11

Snijd ondertussen de rode ui in halve of kwart ringen en de avocado, komkommer en paprika in stukjes.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 5 van 11

Rasp de winterpeen.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 6 van 11

Snijd de knoflook fijn.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 7 van 11

Bak, indien je die hebt, ook de kip.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 8 van 11

Maak nu de dressing: schep de mayonaise in een kommetje en voeg hier de knoflook, sesamolie, chilivlokken, peper, het zout en limoensap aan toe. Pas op met de sesamolie, want daar heb je heel snel te veel van!

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 9 van 11

Kneus of hak de pinda’s en snijd eventueel de koriander wat fijner.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 10 van 11

Voeg nu alles samen op je bord. Ik leg zelf altijd de parelcouscous in het midden, de groenten er omheen, de dressing op de parelcouscous en als laatste strooi ik wat pinda’s erover. Je kan alles door elkaar roeren, maar dat hoeft niet. Het fijne aan dit gerecht is dat je kan kiezen hoeveel je van een ingrediënt door je bowl wil.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 11 van 11

Eet smakelijk.

Swipe voor volgende of vorige stap

0 reacties

Dit recept heeft nog geen reacties.