Essie's Sweet potato buddha bowl
Deze Sweet Potato Buddha Bowl is een feest van smaken, kleuren en voedzame ingrediënten! Met verschillende groenten en een heerlijke dressing is dit gerecht niet alleen lekker, maar ook nog gezond! Een balans tussen comfortfood en pure wellness in één kom!
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder lactose
- Zonder koemelk
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- rode ui
- knoflook
- peper en zout
- mayonaise
- paprikapoeder
- avocado
- sesamolie
- limoensap
- parelcouscous
- zoete aardappelblokjes
- puntpaprika
- winterpeen
- handje pinda's
- koriander (optioneel)
- komkommer (optioneel)
- vegetarische kipstukjes (optioneel)
- kikkererwten (optioneel)
- chilivlokken
Instructies
- 1. Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- 2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappelblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg vlak voordat ze gaar zijn peper, zout en paprikapoeder toe en leg ze op een bord om af te koelen. De aardappels hoeven niet volledig afgekoeld te zijn bij het mengen van alle ingrediënten.
- 3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4. Snijd ondertussen de rode ui in halve of kwart ringen en de avocado, komkommer en paprika in stukjes.
- 5. Rasp de winterpeen.
- 6. Snijd de knoflook fijn.
- 7. Bak, indien je die hebt, ook de kip.
- 8. Maak nu de dressing: schep de mayonaise in een kommetje en voeg hier de knoflook, sesamolie, chilivlokken, peper, het zout en limoensap aan toe. Pas op met de sesamolie, want daar heb je heel snel te veel van!
- 9. Kneus of hak de pinda’s en snijd eventueel de koriander wat fijner.
- 10. Voeg nu alles samen op je bord. Ik leg zelf altijd de parelcouscous in het midden, de groenten er omheen, de dressing op de parelcouscous en als laatste strooi ik wat pinda’s erover. Je kan alles door elkaar roeren, maar dat hoeft niet. Het fijne aan dit gerecht is dat je kan kiezen hoeveel je van een ingrediënt door je bowl wil.
- 11. Eet smakelijk.
Stap 1 van 11
Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
Stap 2 van 11
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de zoete aardappelblokjes tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg vlak voordat ze gaar zijn peper, zout en paprikapoeder toe en leg ze op een bord om af te koelen. De aardappels hoeven niet volledig afgekoeld te zijn bij het mengen van alle ingrediënten.
Stap 3 van 11
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4 van 11
Snijd ondertussen de rode ui in halve of kwart ringen en de avocado, komkommer en paprika in stukjes.
Stap 5 van 11
Rasp de winterpeen.
Stap 6 van 11
Snijd de knoflook fijn.
Stap 7 van 11
Bak, indien je die hebt, ook de kip.
Stap 8 van 11
Maak nu de dressing: schep de mayonaise in een kommetje en voeg hier de knoflook, sesamolie, chilivlokken, peper, het zout en limoensap aan toe. Pas op met de sesamolie, want daar heb je heel snel te veel van!
Stap 9 van 11
Kneus of hak de pinda’s en snijd eventueel de koriander wat fijner.
Stap 10 van 11
Voeg nu alles samen op je bord. Ik leg zelf altijd de parelcouscous in het midden, de groenten er omheen, de dressing op de parelcouscous en als laatste strooi ik wat pinda’s erover. Je kan alles door elkaar roeren, maar dat hoeft niet. Het fijne aan dit gerecht is dat je kan kiezen hoeveel je van een ingrediënt door je bowl wil.
Stap 11 van 11
Eet smakelijk.