Venkelsoep

0 reacties

Deze venkelsoep is een heerlijk lichte en smaakvolle maaltijd, perfect voor elke gelegenheid. De zachte, anijsachtige smaak van venkel komt prachtig samen met de romigheid van de soep, waardoor het een verfijnde en verrassende ervaring is voor je smaakpapillen. Of je het nu serveert als voorgerecht of als lichte lunch, deze venkelsoep biedt een gezonde, maar toch luxueuze keuze.

Tags

  • Hoofdgerecht
  • Zonder vlees
  • Zonder vis
  • Zonder ei
  • Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
  • Zonder noten
  • Zonder pinda's
  • Zonder mosterd
  • Zonder koolsoorten
  • Zonder peulvruchten

Moeilijkheid

tomato tomato tomato tomato tomato

Ingrediënten

Recept voor personen
  • gele ui
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • room
  • venkelknollen (kleine)
  • komijn, gemalen
  • kleine aardappel, of 1 grote
  • groentebouillon

Instructies

  1. 1. Verwijder het groen en de stengels van de venkelknollen en bewaar het groen voor de afwerking. Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in stukjes.
  2. 2. Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes.
  3. 3. Schil en snipper de ui.
  4. 4. Kook 750 ml water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
  5. 5. Verwarm olie in een soeppan en bak de ui glazig.
  6. 6. Voeg de stukjes venkel en de gemalen komijn toe en roer dit kort door elkaar.
  7. 7. Voeg de aardappelblokjes toe en giet de groentebouillon erover.
  8. 8. Laat de soep 15 minuten koken.
  9. 9. Haal de soep van het vuur en mix het met een staafmixer.
  10. 10. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. 11. Schenk de soep in kommen. Hak het venkelgroen fijn en strooi het samen met de parmezaanse kaas over de soep.
  12. 12. Eet smakelijk.

Stap 1 van 12

Verwijder het groen en de stengels van de venkelknollen en bewaar het groen voor de afwerking. Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in stukjes.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 2 van 12

Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 3 van 12

Schil en snipper de ui.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 4 van 12

Kook 750 ml water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 5 van 12

Verwarm olie in een soeppan en bak de ui glazig.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 6 van 12

Voeg de stukjes venkel en de gemalen komijn toe en roer dit kort door elkaar.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 7 van 12

Voeg de aardappelblokjes toe en giet de groentebouillon erover.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 8 van 12

Laat de soep 15 minuten koken.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 9 van 12

Haal de soep van het vuur en mix het met een staafmixer.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 10 van 12

Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 11 van 12

Schenk de soep in kommen. Hak het venkelgroen fijn en strooi het samen met de parmezaanse kaas over de soep.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 12 van 12

Eet smakelijk.

Swipe voor volgende of vorige stap

0 reacties

Dit recept heeft nog geen reacties.