Venkelsoep
Deze venkelsoep is een heerlijk lichte en smaakvolle maaltijd, perfect voor elke gelegenheid. De zachte, anijsachtige smaak van venkel komt prachtig samen met de romigheid van de soep, waardoor het een verfijnde en verrassende ervaring is voor je smaakpapillen. Of je het nu serveert als voorgerecht of als lichte lunch, deze venkelsoep biedt een gezonde, maar toch luxueuze keuze.
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder ei
- Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- gele ui
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- room
- venkelknollen (kleine)
- komijn, gemalen
- kleine aardappel, of 1 grote
- groentebouillon
Instructies
- 1. Verwijder het groen en de stengels van de venkelknollen en bewaar het groen voor de afwerking. Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in stukjes.
- 2. Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes.
- 3. Schil en snipper de ui.
- 4. Kook 750 ml water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
- 5. Verwarm olie in een soeppan en bak de ui glazig.
- 6. Voeg de stukjes venkel en de gemalen komijn toe en roer dit kort door elkaar.
- 7. Voeg de aardappelblokjes toe en giet de groentebouillon erover.
- 8. Laat de soep 15 minuten koken.
- 9. Haal de soep van het vuur en mix het met een staafmixer.
- 10. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
- 11. Schenk de soep in kommen. Hak het venkelgroen fijn en strooi het samen met de parmezaanse kaas over de soep.
- 12. Eet smakelijk.
Stap 1 van 12
Verwijder het groen en de stengels van de venkelknollen en bewaar het groen voor de afwerking. Snijd de venkelknollen in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in stukjes.
Stap 2 van 12
Schil de aardappel(s) en snijd in blokjes.
Stap 3 van 12
Schil en snipper de ui.
Stap 4 van 12
Kook 750 ml water en voeg hier de bouillonblokjes aan toe.
Stap 5 van 12
Verwarm olie in een soeppan en bak de ui glazig.
Stap 6 van 12
Voeg de stukjes venkel en de gemalen komijn toe en roer dit kort door elkaar.
Stap 7 van 12
Voeg de aardappelblokjes toe en giet de groentebouillon erover.
Stap 8 van 12
Laat de soep 15 minuten koken.
Stap 9 van 12
Haal de soep van het vuur en mix het met een staafmixer.
Stap 10 van 12
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Stap 11 van 12
Schenk de soep in kommen. Hak het venkelgroen fijn en strooi het samen met de parmezaanse kaas over de soep.
Stap 12 van 12
Eet smakelijk.