Bloemkool-kerrie soep

0 reacties

Geen bloemkool liefhebber? Geeft niks! Grote kans dat je deze soep toch best heel lekker gaat vinden. Je zal niet de eerste zijn…
Ik daag je uit om ‘m te proberen :)

Dit recept komt van de Albert Heijn en is ook te vinden op de site: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192090/kerriesoep-met-bloemkool

Tags

  • Hoofdgerecht
  • Zonder vlees
  • Zonder vis
  • Zonder lactose
  • Zonder ei
  • Zonder koemelk
  • Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
  • Zonder pinda's
  • Zonder mosterd
  • Zonder peulvruchten

Moeilijkheid

tomato tomato tomato tomato tomato

Ingrediënten

Recept voor 4 personen
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 stuk bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie, mild
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 750 milliliter water,
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 100 gram vegetarische speckreepjes (die van vivera zijn erg lekker)

Instructies

  1. 1. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
  2. 2. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkoolroosjes en -stukjes samen met de kerrie voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig.
  3. 3. Voeg het hete water, bouillonblokje en de sojasaus toe.
  4. 4. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten koken op laag vuur.
  5. 5. Rooster ondertussen in een koekenpan het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Hier gebruik je dus geen olie of boter voor. Laat het schaafsel afkoelen op een bord.
  6. 6. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de speckjes krokant.
  7. 7. Voeg de laatste drie minuten van de kooktijd van de soep de kokosmelk toe en zet het vuur op zijn laagst.
  8. 8. Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper.
  9. 9. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de speckjes en het amandelschaafsel.
  10. 10. Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vond :)

0 reacties

Dit recept heeft nog geen reacties.