Bloemkool-kerrie soep

0 reacties

Geen bloemkool liefhebber? Geeft niks! Grote kans dat je deze soep toch best heel lekker gaat vinden. Je zal niet de eerste zijn…
Ik daag je uit om ‘m te proberen :)

Dit recept komt van de Albert Heijn en is ook te vinden op de site: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192090/kerriesoep-met-bloemkool

Tags

  • Hoofdgerecht
  • Zonder vlees
  • Zonder vis
  • Zonder lactose
  • Zonder ei
  • Zonder koemelk
  • Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
  • Zonder pinda's
  • Zonder mosterd
  • Zonder peulvruchten

Moeilijkheid

tomato tomato tomato tomato tomato

Ingrediënten

Recept voor personen
  • kokosmelk
  • sojasaus
  • amandelschaafsel
  • bloemkool
  • olijfolie, mild
  • kerriepoeder
  • water,
  • groentebouillonblokje
  • vegetarische speckreepjes (die van vivera zijn erg lekker)

Instructies

  1. 1. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
  2. 2. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkoolroosjes en -stukjes samen met de kerrie voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig.
  3. 3. Voeg het hete water, bouillonblokje en de sojasaus toe.
  4. 4. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten koken op laag vuur.
  5. 5. Rooster ondertussen in een koekenpan het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Hier gebruik je dus geen olie of boter voor. Laat het schaafsel afkoelen op een bord.
  6. 6. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de speckjes krokant.
  7. 7. Voeg de laatste drie minuten van de kooktijd van de soep de kokosmelk toe en zet het vuur op zijn laagst.
  8. 8. Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper.
  9. 9. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de speckjes en het amandelschaafsel.
  10. 10. Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vond :)

Stap 1 van 10

Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 2 van 10

Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkoolroosjes en -stukjes samen met de kerrie voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 3 van 10

Voeg het hete water, bouillonblokje en de sojasaus toe.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 4 van 10

Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten koken op laag vuur.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 5 van 10

Rooster ondertussen in een koekenpan het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Hier gebruik je dus geen olie of boter voor. Laat het schaafsel afkoelen op een bord.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 6 van 10

Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de speckjes krokant.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 7 van 10

Voeg de laatste drie minuten van de kooktijd van de soep de kokosmelk toe en zet het vuur op zijn laagst.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 8 van 10

Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 9 van 10

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de speckjes en het amandelschaafsel.

Swipe voor volgende of vorige stap

Stap 10 van 10

Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vond :)

Swipe voor volgende of vorige stap

0 reacties

Dit recept heeft nog geen reacties.