Bloemkool-kerrie soep
Geen bloemkool liefhebber? Geeft niks! Grote kans dat je deze soep toch best heel lekker gaat vinden. Je zal niet de eerste zijn…
Ik daag je uit om ‘m te proberen :)
Dit recept komt van de Albert Heijn en is ook te vinden op de site: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192090/kerriesoep-met-bloemkool
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder lactose
- Zonder ei
- Zonder koemelk
- Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- kokosmelk
- sojasaus
- amandelschaafsel
- bloemkool
- olijfolie, mild
- kerriepoeder
- water,
- groentebouillonblokje
- vegetarische speckreepjes (die van vivera zijn erg lekker)
Instructies
- 1. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
- 2. Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkoolroosjes en -stukjes samen met de kerrie voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig.
- 3. Voeg het hete water, bouillonblokje en de sojasaus toe.
- 4. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten koken op laag vuur.
- 5. Rooster ondertussen in een koekenpan het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Hier gebruik je dus geen olie of boter voor. Laat het schaafsel afkoelen op een bord.
- 6. Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de speckjes krokant.
- 7. Voeg de laatste drie minuten van de kooktijd van de soep de kokosmelk toe en zet het vuur op zijn laagst.
- 8. Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper.
- 9. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de speckjes en het amandelschaafsel.
- 10. Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vond :)
Stap 1 van 10
Was de bloemkool en snijd in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
Stap 2 van 10
Verhit de helft van de olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkoolroosjes en -stukjes samen met de kerrie voor ongeveer 3 minuten. Roer regelmatig.
Stap 3 van 10
Voeg het hete water, bouillonblokje en de sojasaus toe.
Stap 4 van 10
Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten koken op laag vuur.
Stap 5 van 10
Rooster ondertussen in een koekenpan het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Hier gebruik je dus geen olie of boter voor. Laat het schaafsel afkoelen op een bord.
Stap 6 van 10
Verhit in dezelfde pan de rest van de olie en bak de speckjes krokant.
Stap 7 van 10
Voeg de laatste drie minuten van de kooktijd van de soep de kokosmelk toe en zet het vuur op zijn laagst.
Stap 8 van 10
Haal de soep van het vuur, pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper.
Stap 9 van 10
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de speckjes en het amandelschaafsel.
Stap 10 van 10
Eet smakelijk en laat vooral even weten wat je ervan vond :)