Shakshuka
Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse keuken. Het bestaat uit eieren gepocheerd in een rijke tomatensaus met verschillende groenten en specerijen. Serveer het met knapperig brood om het samen mee te eten.
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder vlees
- Zonder vis
- Zonder lactose
- Zonder koemelk
- Zonder gluten (glutenvrij)
- Zonder gluten (kan sporen van gluten bevatten)
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
- Zonder koolsoorten
- Zonder peulvruchten
Moeilijkheid
Ingrediënten
- knoflook
- spinazie
- eieren
- zout
- zoete aardappel
- naan
- tomatenblokjes
- grote ui
- rode paprika (1/2)
- rode peper (1/2)
- ras el hanout
Instructies
- 1. Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de paprika in stukjes.
- 2. Schil en snipper de ui en knoflook. Leg ongeveer 1/3 van de ui apart als je van ui houdt, die kan je tegen het einde toevoegen voor extra smaak.
- 3. Bak de zoete aardappel kort aan en voeg dan de paprika, ui en knoflook toe. Bak dit kort mee.
- 4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met de ras el hanout en het zout. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
- 5. Voeg de spinazie toe (indien nodig in delen) en roer totdat de spinazie grotendeels geslonken is.
- 6. Check voor de zekerheid of de zoete aardappel bijna gaar is en maak dan twee kuiltjes in de tomatenstoof. Breek hier een ei in, dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat de eieren gaar worden.
- 7. Verwarm ondertussen een tosti-ijzer of contactgrill en verwarm hierin de naan.
- 8. Eet smakelijk!
Stap 1 van 8
Schil de zoete aardappel(s) en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de paprika in stukjes.
Stap 2 van 8
Schil en snipper de ui en knoflook. Leg ongeveer 1/3 van de ui apart als je van ui houdt, die kan je tegen het einde toevoegen voor extra smaak.
Stap 3 van 8
Bak de zoete aardappel kort aan en voeg dan de paprika, ui en knoflook toe. Bak dit kort mee.
Stap 4 van 8
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met de ras el hanout en het zout. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5 van 8
Voeg de spinazie toe (indien nodig in delen) en roer totdat de spinazie grotendeels geslonken is.
Stap 6 van 8
Check voor de zekerheid of de zoete aardappel bijna gaar is en maak dan twee kuiltjes in de tomatenstoof. Breek hier een ei in, dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat de eieren gaar worden.
Stap 7 van 8
Verwarm ondertussen een tosti-ijzer of contactgrill en verwarm hierin de naan.
Stap 8 van 8
Eet smakelijk!