Turkse Pizza (Lahmacum)
Zelfgemaakte bodems voor Turkse pizza
Voelt een beetje als Shoarma, eten voor na het stappen, maar ook als avondeten super lekker. Erg snel klaar als je de bodems kant-en-klaar in de vriezer hebt liggen.
Ingredienten zijn voor 10 turkse pizza's.
Tags
- Hoofdgerecht
- Zonder ei
- Zonder noten
- Zonder pinda's
- Zonder mosterd
Moeilijkheid
Ingrediënten
- knoflook
- ui
- bloem
- suiker
- zout
- olijfolie extra vierge
- tomatenpuree
- gist (instant, of 12 gram verse gist)
- turkse yoghurt
- water
- rode punt paprika
- biber salcasi (turkse rode peper pasta)
Instructies
- 1. Bloed, gist, water, zout, yoghurt en suiker samenvoegen in een kom. Mengen tot een geheel. Eventueel wat bloed of water toevoegen als het deegje te nat of te droog is. Pas aan het eind de olijfolie toevoegen. Als je de olijfolie eerder toevoegt kan de bloem lastiger/minder water opnemen.
- 2. Onder plastic in een ingevette kom een uur laten rijzen.
- 3. Daarna verdelen in 10 bolletjes van ca. 75 gram en op een plaat onder folie nog even laten rijzen (15 minuten).
- 4. Met een deegroller van de bolletjes een platte (zo rond mogelijke) pizza maken
- 5. Gehakt, tomaten ui mengsel op de pizzabodem smeren. Verdeel het zo gelijkmatig mogelijk en maak er een dunne laag van, zodat hij later goed gaar wordt.
- 6. Ongeveer 10 minuten in een koekenpan onder een deksel op een laag vuur langzaam bakken / stomen van de Turkse Pizza
- 7. Als de bovenkant gaar is en de onderkant een beetje knapperig is de bodem klaar. Op een bord leggen met een schone theedoek erover, dan wordt de bodem weer wat zachter en kun je hem later goed oprollen zonder dat de bodem breekt.
- 8. Afhankelijk van het aantal pizza's die je in eens wilt maken, kun je ze eenvoudig invriezen. Doe een stuk bakpapier tussen de pizza's, zodat je ze later makkelijk van elkaar kunt halen.
- 9. Vullen van de pizza voor het eten: Je kunt ze vullen met van alles wat je maar lekker vindt. Eenvoudig voorbeeld: - tomaat, uit, komkommer en natuurlijk (liefst zelfgemaakte) knoflooksaus - dunner (rund of kip) bij iedere toko te koop kant en klaar in zakken van 1 kg Oprollen met eventueel een stuk aluminiumfolie er op heen zodat je hem "uit het handje" kunt eten.
Stap 1 van 9
Bloed, gist, water, zout, yoghurt en suiker samenvoegen in een kom. Mengen tot een geheel. Eventueel wat bloed of water toevoegen als het deegje te nat of te droog is. Pas aan het eind de olijfolie toevoegen. Als je de olijfolie eerder toevoegt kan de bloem lastiger/minder water opnemen.
Stap 2 van 9
Onder plastic in een ingevette kom een uur laten rijzen.
Stap 3 van 9
Daarna verdelen in 10 bolletjes van ca. 75 gram en op een plaat onder folie nog even laten rijzen (15 minuten).

Stap 4 van 9
Met een deegroller van de bolletjes een platte (zo rond mogelijke) pizza maken
Stap 5 van 9
Gehakt, tomaten ui mengsel op de pizzabodem smeren. Verdeel het zo gelijkmatig mogelijk en maak er een dunne laag van, zodat hij later goed gaar wordt.

Stap 6 van 9
Ongeveer 10 minuten in een koekenpan onder een deksel op een laag vuur langzaam bakken / stomen van de Turkse Pizza
Stap 7 van 9
Als de bovenkant gaar is en de onderkant een beetje knapperig is de bodem klaar. Op een bord leggen met een schone theedoek erover, dan wordt de bodem weer wat zachter en kun je hem later goed oprollen zonder dat de bodem breekt.
Stap 8 van 9
Afhankelijk van het aantal pizza's die je in eens wilt maken, kun je ze eenvoudig invriezen. Doe een stuk bakpapier tussen de pizza's, zodat je ze later makkelijk van elkaar kunt halen.
Stap 9 van 9
Vullen van de pizza voor het eten: Je kunt ze vullen met van alles wat je maar lekker vindt. Eenvoudig voorbeeld: - tomaat, uit, komkommer en natuurlijk (liefst zelfgemaakte) knoflooksaus - dunner (rund of kip) bij iedere toko te koop kant en klaar in zakken van 1 kg Oprollen met eventueel een stuk aluminiumfolie er op heen zodat je hem "uit het handje" kunt eten.